Facket som Student


[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]

Facket som student

Som student är de fackliga medlemskapen mycket mer fördelaktigt prissatta än om du skulle gå med som ordinarie, anställd medlem. Dels eftersom fackförbunden vill locka in studenter att bli betalande medlemmar efter de studerat klart. Men även för att studenter inte kräver lika mycket resurser som ordinarie medlemmar, det vill säga bland annat chefer och ordinarie anställda. Dessa yrkesgrupper har bland annat rätt till inkomstförsäkringar och lönestatistik. Tjänster som förstås är väldigt viktiga för övriga yrkesgrupper – dock ej för studenter. Som student kan du ta del av ett tjänsteerbjudande enbart anpassat för dig som studerar på universitet eller högskola. Som student har du alltid rätt till juridisk rådgivning och råd och stöd vid tillfälliga anställningar som exempelvis sommarjobb eller extrajobb. Du har även rätt till en lång rad medlemsförmåner kopplade till den fackorganisation du valt att ansluta dig till. Som student har du också rätt till andra förmånliga erbjudanden som exempelvis rabatter på hem- och olycksfallsförsäkringar. Fackförbundet Unionen delar dessutom ut 50 000 kronor till fem extra välskrivna kandidat-, master-, eller forskningsuppsatser. Du måste dock vara medlem för att ansöka om dessa stipendier.

När du närmar dig din examen kan det vara bra att låta andra granska ditt CV och ditt personliga brev. Du kan vid flertalet fall dra nytta av personligt anpassade råd och stödinsatser via experter inom området du väljer att arbeta inom. Detta är tjänster Unionen och flertalet andra fackförbund erbjuder dig som studentmedlem. Flertalet fackorganisationer erbjuder även rabatterade medlemskap under det första året när du transformerar ditt studentmedlemskap till en annan typ av medlemskap (anställd, chef, egenföretagare). Många fackförbund inklusive Unionen erbjuder även kraftigt rabatterad studentlitteratur till dess studentmedlemmar. Att bli studentmedlem i Unionen kostar för närvarande 50 kronor per månad för nya medlemmar. Om du transformerar ditt ordinarie medlemskap (anställd, chef, egenföretagare) till ett studentmedlemskap kostar det fackliga medlemskapet endast 100 kronor under hela studieperioden hos samma fackförbund.

[/fusion_text][fusion_imageframe image_id=”2127″ style_type=”none” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”none” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]https://xn--bstafackfrbundet-vnb64a.se/wp-content/uploads/2017/08/resize-custom-1620×1080.jpg[/fusion_imageframe][fusion_tagline_box backgroundcolor=”#c0deed” shadow=”no” shadowopacity=”0.7″ border=”0″ bordercolor=”” highlightposition=”none” content_alignment=”left” link=”https://track.adtraction.com/t/t?a=382148936&as=1194495043&t=2&tk=1&url=https://www.unionen.se/bli-medlem/student” button=”Bli medlem” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_type=”” button_shape=”” buttoncolor=”blue” title=”Unionen – Student” description=”” margin_top=”1″ margin_bottom=”1″ hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

✓ 100 kronor för hela studietiden ✓ CV-granskning ✓ Rådgivning & hjälp ✓ 3 175 i litteraturstipendium

[/fusion_tagline_box][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]